BankID NO: Viktig informasjon fra BankID

Resolved
Resolved

BankID melder at feilen har blitt løst i følgende oppdatering:

Rettelsen for problemene med feilkode 2033 skal nå være ute i produksjon. Feilkoden kan fortsatt oppstå da den indikerer en kommunikasjonsfeil, men ikke i like stor grad som det har vært til nå.

Ta kontakt dersom problemet vedvarer.

Avatar for
Recovering

BankID har kommet med følgende oppdatering:

Beklager at dette tar tid, men vi må være forsiktige med å ta slike endringer ut i produksjon nå like før sommeren når det er begrenset kapasitet på oppfølging og eventuell feilfiksing. Planen er dermed nå at fiks for BID-2033 feilen skal komme ut i august.

Vi kommer tilbake til dere når vi har en eksakt dato.

I mellomtiden, ha en riktig god sommer!

Avatar for
Updated

Det ventes fortsatt på konkret dato for implementasjon av løsning fra BankID, i den tid de har bekreftet at problemene ikke ligger hos Verified.

BankID har nevnt en alternativ og midlertidig løsning som går ut på å prøve via BankID på mobil eller BankID brikke, men det er ikke en garanti for at dette vil fungere. Dersom feilkoden dukker opp før man får mulighet til å velge BankID på mobil/brikke så informerer BankID om at man kan forsøke å logge inn med mobil/brikke f.eks. i sin nettbank før signering i Verified. BankID på mobil/brikke vil da være forhåndsvalgt ved signering.

Avatar for
Identified

BankID jobber med å rette feilen, men det er på nåværende tidspunkt ikke en kjent dato for løsning.

Avatar for
Investigating

BankID melder om kjent problem med feilkode BID-2033 som resultat. Det har vist seg at ved signering av dokumenter på mer enn 2 sider, hvor SSN (fødselsnummer) blir forhåndsinnsendt og kundens sist brukte engangspassord (one-time-password) er via HA2 (BankID app) vil det ofte feile med feilkode BID-2033.

Det jobbes med å rette dette, men det er på nåværende tidspunkt ikke en kjent dato for løsning. En alternativ og midlertidig løsning er å prøve via BankID på mobil eller BankID brikke, men det er ikke en garanti for at dette vil fungere. Dersom feilkoden dukker opp før man får mulighet til å velge BankID på mobil/brikke så informerer BankID om at man kan forsøke å logge inn med mobil/brikke f.eks. i sin nettbank før signering i Verified. BankID på mobil/brikke vil da være forhåndsvalgt ved signering.

Avatar for
Began at:

Affected components
  • Signing
    • BankID Norway