BankID NO: Disturbances when using BankID app/chip

Resolved
Resolved

The BankID service has stabilized and is back in normal operation. Thank you for your patience!

Avatar for
Recovering

BankID is recovering from the disturbances that started occurring in December 2021. They are currently making adjustments to get the service back to it's original level of stability.

Info from BankID in Norwegian: Vi beklager at det har vært en del utfordringer med BankID med app/brikke i det siste. Vi ser dessverre at det fortsatt er noen mindre driftsproblemer etter bytte til ny leverandør. For oss er hovedprioriteten å stabilisere tjenestene, slik at man kan bruke BankID når man vil. BankID er en kompleks, men trygg tjeneste der sikkerheten er godt ivaretatt til enhver tid. Nå gjenstår det noen justeringer som gjør tjenesten minst like stabil som før.

Vårt råd er å ha både BankID på mobil og BankID med app/kodebrikke tilgjengelig dersom du er avhengig av å bruke BankID ofte eller har dårlig tid. De to løsningene har som regel ikke driftsutfordringer samtidig. Det er også sjelden tjenestene er helt nede, så ofte vil det fungere å prøve igjen. Vi beklager ulempene dette medfører for deg, og vi jobber hardt for å sikre stabiliteten.

Se ofte stilte spørsmål og svar rundt BankID-problemene: https://www.bankid.no/status/qa/

Avatar for
Updated

BankID is still experiencing disturbances with the use of BankID app/chip, but they have provided a timeframe during the day when the service is most unstable.

Info from BankID in Norwegian: BankID med app og brikke fungerer, men kan være noe treg når det er høy trafikk. Lykkes du ikke på første forsøk, vent litt og forsøk igjen. Trafikken er høyest mellom kl. 9 og 13, og avtar utover dagen.

BankID på mobil fungerer som normalt.

Se ofte stilte spørsmål og svar rundt BankID-problemene: https://www.bankid.no/status/qa/

Avatar for
Updated

BankID is still working on a fix for their issues with BankID app/chip with the same message as earlier.

https://www.bankid.no/status/qa/

Avatar for
Updated

BankID is still working on a fix for their issues with BankID app/chip this week.

Info from BankID in Norwegian: BankID med app/brikke har nå begrenset tilgjengelighet. Dette skjer mens det er høy trafikk mellom kl. 9 og 19. Dersom du ikke lykkes med å logge inn på første forsøk, kan du vente litt og forsøke igjen. Hvis det ikke haster, anbefaler vi deg å vente til kvelden når trafikken avtar og tjenestene fungerer optimalt igjen. Det er ikke nødvendig å kontakte banken, for dette er et problem BankID må løse i samarbeid med leverandør.

BankID på mobil har fungert som normalt de siste dagene, så benytt denne løsningen hvis du kan.

Se ofte stilte spørsmål og svar rundt BankID-problemene: https://www.bankid.no/status/qa/

Avatar for
Identified

BankID is still reporting instabilities when using BankID app/chip.

Info from BankID in Norwegian: Torsdag 9. desember 2021 kl. 9.05

Akkurat nå er det dessverre noe tregt å benytte BankID med app og brikke. Forsøk igjen litt senere, eller benytt BankID på mobil hvis det haster.

Avatar for
Investigating

BankID NO is experiencing disturbances in their authentication and signing services when using BankID app/chip. They have instructed users to try again or use BankID Mobile if it is urgent.

Details: https://www.bankid.no/status

Info from BankID in Norwegian: BankID med app/brikke er for tiden noe ustabil. Forsøk igjen, eller benytt BankID på mobil hvis det haster.

Vi beklager at det har vært en del utfordringer med BankID i det siste. Vi ser dessverre at det fortsatt er noen mindre driftsproblemer etter bytte til ny leverandør. For oss er hovedprioriteten å stabilisere tjenestene, slik at man kan bruke BankID når man vil. BankID er en kompleks, men trygg tjeneste der sikkerheten er godt ivaretatt til enhver tid. Nå gjenstår det noen justeringer som gjør tjenestene minst like stabile som før. Vårt råd er å ha både BankID på mobil og BankID med app/kodebrikke tilgjengelig, dersom du er avhengig av å bruke BankID ofte. De to løsningene har som regel ikke hatt driftsutfordringer samtidig. Det er også sjelden tjenestene er helt nede, så ofte vil det fungere å prøve igjen. Vi beklager ulempene dette medfører for deg, og vi jobber hardt for å sikre stabiliteten.

Avatar for
Began at:

Affected components
  • Signing
    • BankID Norway
  • Verified Secure authentication
    • BankID Norway